Події

В Житомирской области против должностных лиц возбуждено уголовное дело за незаконную приватизацию

9 February 2009, 16:32

Службою безпеки України в Житомирській області викрито факт порушення чинного законодавства в ході приватизації державного майна.

Як свідчать матеріали перевірки, проведеної УСБУ спільно з прокуратурою, службові особи одного з підприємств м. Бердичева (Житомирська область), виконуючи свої обов’язки в якості членів комісії з продажу державної частки статутного фонду товариства, в порушення чинного законодавства України про порядок викупу непроданих в період 1995-1999р.р. акцій відкритих акціонерних товариств, внесли завідомо неправдиві дані до відомості про результати розподілу акцій між акціонерами, які мають право на викуп акцій на пільгових умовах (до їх числа входять в першу чергу працівники підприємства, які взяли участь у його первинній приватизації), та до актів про відмову акціонерів від підпису в даній відомості. Ці документи стали підставою для придбання службовою особою ВАТ (одним із членів комісії) державного пакету акцій товариства – 2 050 835 шт. номінальною вартістю 512 708.75 грн. за пільговою ціною – половиною їх вартості.

Того ж дня весь державний пакет акцій (25%) було реалізовано за ціною придбання третій особі – одному з інвесторів підприємства, який до числа пільгових акціонерів не належав.

Про це Житомир.info повідомила прес-група УСБ України в Житомирській області

 

Таким чином, службові особи відкритого акціонерного товариства шляхом зловживання своїм службовим становищем та службового підроблення завдали державі збитків у вигляді ненадходження до держбюджету коштів від продажу державної частки статутного фонду товариства за повну вартість у сумі близько 260 тис.гривень. А один із інвесторів підприємства внаслідок їх дій отримав контрольний пакет акцій ВАТ фактично за безцінь.

Відтепер з’ясуванням обставин приватизації державного пакету акцій ВАТ та мотивів службових осіб товариства, що керували ними під час виконання службових обов’язків, займатиметься прокуратура м. Бердичева, куди у встановленому законом порядку передано матеріали і якою було порушено кримінальну справу за ч.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі