Події

В Житомирской области время кризиса – хлеб для мошенников и преступников

12 February 2009, 13:08

Для одних криза – біда, для інших -“мати рідна”. На Житомирщині активізувались шахраї. Дня не минає аби міліція не фіксувала випадки, коли довірливі громадяни віддають злочинцям гроші, мобільні телефони і документи. Аби зменшити кількість злочинів дільничні міліціонери пішли “ в народ”. З собою вони взяли і нашу знімальну групу. Розповідає журналіст Леонід Харшан.

Тиждень тому у родині Поліщуків почав барахлити телевізор. Майстра знайшли швидко за оголошенням на під”їзді.

“ На другий день зранку він в нас вже був. Розкрутив телевізор. Подивився яку запчастину потрібно. Сказав ціну – 90 гривень. Ще взяв телефон мій, щоб корпус поміняти і пішов. Після того ми з ним не бачились і не дзвонив”, говорить Тетяна, що постраждала від шахраїв

  Наступного дня разом з чоловіком Тетяна пішла до міліції. Шахрая шукають й досі. Черговою жертвою злочинця стала Людмила. У неї він не просто взяв гроші буцім-то на радіодеталі а для солідності й розписку написав і навіть номер телефону офісу залишив. Але це виявився телефон Тетяни. Так подруги по нещастю і познайомилися.

Людмила- постраждала від шахраїв:

“ Он дал мне расписку: фамилия, имя, отчество, что взяв и сколько Подпись и дата. Сказал, что ремонт телефона может стоить только чашечку кофе. Я предложила ему пельмени. Он сказал что завтра возьмет бутылочку коньячка и мы посидим».

Правоохоронци занепокоєні: що не день то новий факт шахрайства реєструється. От и вирішили міліціонери “ у народ піти”.

“ Добрий день я ваш дільничний інспектор. Останнім часом у Житомирі почастішали випадки шахрайства. Я вас прошу не відкривайте стороннім особам двері, перевіряйте документи, уважно дивіться хто приходить і з якою метою”, - радять міліціонери громадянам

Микола Іванович листівку яку принесли міліціонери уважно прочитав і зазначив: на дільничного сподівайся – але сам пильнуй.

“Ось документи покажуть в руки мені, дадуть не те що 3-4 метри. Я прочитаю, тоді скажу. І то у них мій телефон, наприклад, в cобезі є. Вони повинні передзвонити”, - вважає Микола Сидорчук – пенсіонер.

 Начальник управління громадської безпеки, полковник Юрій Лебідь переконаний, що шахрая можна упіймати тільки по "гарячих слідах."

“ В разі не інформування, буває інформують через декілька годин, а то й добу, звичайно, перспектива розкриття такого злочину надзвичайно важка”, - зазначає Юрій Лебідь – начальник управління громадської безпеки УМВС України в Житомирській області.

А телевізор родині Поліщуків відремонтував інший майстер. Його номер телефону Тетяні дали друзі.

Леонід Харшан, Сергій Базилюк Перший національний телеканал України

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі