Україна

Соціалісти вигнали соратника, який забрав у них газету і пішов до Луценка

19 June 2007, 10:46

Фракція Соцпартії у парламенті виключила зі свого складу Івана Сподаренка за перехід на бік Юрія Луценка.

Про це з трибуни парламенту у вівторок заявив член СПУ Іван Бондарчук.

"Виключення Сподаренка стало логічним кінцем його розкольницької діяльності, зради передвиборній програмі СПУ, переходу у табір свого нинішнього кумира Юрія Луценка", - сказав він.

За словами Бондарчука, Сподаренко як головний редактор газети "Сільські вісті", близької до СПУ, вміщував на її сторінках "матеріали, м’яко кажучи недружнього щодо СПУ змісту".

"В останній період газета під його керівництвом веде стосовно СПУ відверто агресивно лінію, що викликає нерозуміння і подив у тисяч наших шанувальників, які є передплатникам "Сільських вістей", - сказав він.

Також, за словами Бондарчука, на сторінках "Сільських вістей" Сподаренко "паплюжить коаліцію національної єдності", друкує "наклепницькі статті про діяльність СПУ та її лідерів" і не дає можливості викласти альтернативну точку зору.

"Ставши у сумнівний спосіб одноосібним власником створеної багатьма поколіннями талановитих журналістів авторитетної газети, Сподаренко, судячи з усього, обрав шлях збагачення і наживи. В особі Луценка, так звана "Самооборона" якого є проектом українських олігархів для знищення СПУ, Сподаренко знайшов рідну душу, фінансового компаньйона", - сказав він.

Раніше соціалісти неодноразово критикували Сподаренка за перехід на бік Луценка.

Як відомо, "Сільські вісті" мають один з найбільших тиражів серед українських видань, і тривалий час були агітаційним майданчиком СПУ.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі