Події

Житомирські митники на кордоні затримали "видатних політичних діячів". ФОТО

17 February 2009, 09:41

У пасажира мікроавтобуса марки „MERCEDES-BENZ” Житомирські митники вилучили сім статуеток, які чоловік віз з Білорусії для обміну з українськими колекціонерами.

Про це Житомир.info повідомив Прес-центр Житомирської митниці

Під час проведення митного контролю мікроавтобуса співробітники митного поста „Виступовичі” виявили 7 статуеток, які громадянин Республіки Білорусь не вказав у митній декларації та не повідомив про їх наявність митникам при усному опитуванні. Як виявилось, статуетки різних розмірів від 6 сантиметрів до 15 сантиметрів висотою, вага найменшої складає 300 грамів, найбільшої 1100 грамів. На усіх статуетках стоїть клеймо не встановленої форми, а на одній з них нанесений напис «Художній фонд 1949 року». Статуетки, що відображають історичних осіб різного періоду, були завернуті в газети та лежали на багажних полицях мікроавтобуса у поліетиленових пакетах.

 

Громадянин пояснив, що прямував до України у приватних справах і просто взяв ці статуетки для обміну на інші речі для власної колекції.

Наразі митниками складено протокол про порушення митних правил, а статуетки вилучено і передано спеціалістам для визначення їх історико-культурної цінності та вартості.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі