Події

Як у Житомирській області понад 700 літрів самогону вилучали! ФОТОрепортаж

17 February 2009, 18:17

На Житомирщині працівники міліції продовжують боротися із самогоноварінням: у поточному році вже вилучено понад 700 л самогону.

Як зазначають правоохоронці, самогоноваріння – явище наразі доволі розповсюджене, навіть не зважаючи на те, що суперечить нормам чинного законодавства. Особливо це стосується сільської місцевості, де жителі виготовляють домашню горілку зазвичай «для себе». Проте досить часто спокуса заробити на пляшечці оковитої ще й якусь копійчину породжує такий собі невеличкий, але доволі успішний бізнес. А за таких обставин домашня ґуральня значно розширюється, продукти її виробництва кількісно зростають, а окрім постійних клієнтів з’являються нові споживачі – любителі дешевої випивки та хронічні алкоголіки. До речі, останніх на профілактичних обліках в органах внутрішніх справ області перебуває понад 2 тисячі осіб.

Якщо підпільна діяльність такої ґуральні акурат завуальована, а мешканці села, що знають про протиправну діяльність односельчан, обирають позицію «моя хата скраю», то в поле зору правоохоронних органів потрапляють вже не дрібні збувачі самогону, а бізнесмени-самогонщики з досить потужною системою виготовлення та розповсюдження алкогольного продукту домашнього виготовлення.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, що наприкінці січня в домогосподарстві жительки Баранівського району працівники міліції виявили та вилучили 100 літрів готового самогону, 210 літрів самогонної закваски, а також апарати, за допомогою якого господарка виготовляла домашню горілку. На неї було накладено адміністративну відповідальність за ст. 176 (Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його виготовлення) КУпАП.

Вже в лютому місяці міліціонери Ємільчинського РВ отримали інформацію про те, що в одному з населених пунктів  за місцем проживання 52-річної жінки діє потужна ґуральня. З метою перевірки отриманої інформації згідно з постановою районного суду правоохоронці провели огляд домогосподарства, в результаті якого було виявлено та вилучено 1800 л самогонної закваски, 80 л самогону та 2 самогонні апарати. Було також відібрано 19 зразків самогону та самогонної закваски, які направлено до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру УМВС. А за даним фактом наразі порушено кримінальну справу за ст.203 (Зайняття забороненими видами господарської діяльності) КК України. Господарці загрожує сплата штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або ж обмеження волі на строк до 5 років. За свідченнями начальника управління громадської безпеки УМВС України в Житомирській області Юрія Лебедя, у поточному році з незаконного обігу вже вилучено понад 700 л самогону, більше 3800 літрів самогонної закваски та 135 самогонних апаратів. Задокументовано 20 фактів виготовлення самогону з метою збуту, що обумовлюються Кримінальним кодексом України, до адміністративної відповідальності за виготовлення і зберігання самогону притягнуто 334 особи, повідомляє Ольга Номерчук, ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

Житомир.info

 

    

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі