Суспільство

У Житомирі відбулися збори Молодіжного відділення «Земляцтва житомирян». ФОТО

24 February 2009, 10:51

21 лютого в Житомирському телецентрі відублися звітно-виборчі збори Молодіжного відділення «Земляцтва житомирян», під час яких було схвалено звіт про роботу Молодіжного віддення та затверджено план діяльності на 2009-2010 роки. Крім того, головою Молодіжного відділення житомирського земляцтва знову було обрано Петра Щербину. Цього року молоді земляки візьмуть під свій патронат Пугачівський будинок-інтернат на Житомирщині, проведуть літературний конкурс «Іскорость» та допомагатимуть юним житомирянам у працевлаштуванні в столиці.

Громадська організація «Земляцтво житомирян» була створена 1994 року, а віднедавна вона стала міжнародною, оскільки, окрім Києва, представництва земляцтва відкрилися в Москві та в столицях інших країн, де проживають житомиряни. З 2003 року при «Земляцтві житомирян» діє Молодіжне відділення, яке об’єднує понад 300 молодих вихідців із Житомира та Житомирщини, які навчаються та працюють в Києві.

Понад 60 делегатів зборів в честь своїх зборів поклали квіти до Монументу Вічної Слави воїнам-визволителям, партизанам та підпільникам, до пам’ятнику академіку С. П. Корольову та до пам’ятнику загиблим воїнам-афганцям.

Віце-президент міжнародної громадської організації «Земляцтво житомирян» Валентина Левченко передала учасникам звітно-виборчих зборів привітання від Президента земляцтва та Народного депутата України Павла Жебрівського, в якому пан Жебрівський наголосив: «Мені приємно, що Молодіжне об’єднання «Земляцтва житомирян» на сьогодні є найбільш чисельним та організованим з молодіжних об’єднань усіх земляцтв України».

Крім того, Начальник Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Житомирської обласної державної адміністрації Микола Сюравчик передав голові Молодіжного відділення «Земляцтва житомирян» Петру Щербині вітальну грамоту від Житомирської облради та облдерадміністрації. Зі своїми привітаннями учасникам зборів та новообраному голові також виступили перший віце-президент МГО «Земляцтво житомирян» Анатолій Бачинський та голова Голова Коростенського відділення земляцтва Василь Петрович.

Делегати зборів в черговий раз підтвердили свою довіру до Петра Щербини, знову обравши його головою молодіжного відділення. Петро Щербина на даний момент є головним редактором газети «Українська столиця» (Київський Медіа Холдинг). До Ради Молодіжного відділення було обрано 17 осіб, першим заступником Молодіжного відділення «Земляцтва житомирян» став депутат Голосіївської районної ради Києва Володимир Тужик. Заступниками голови відділення обрано Вадима Мамонова та Віталія Ігнатушу.

Як повідомив голова Молодіжного відділення «Земляцтва житомирян», цього року молоді земляки візьмуть під свій патронат будинок-інтернат в смт. Пугачівка Коростеньского району. «Вже 22 березня ми відвідаємо Пугачівський будинок-інтернат для дітей з обмеженими вадами, зібравши подарунки та одяг. Крім того ми проведемо літературний конкурс «Іскорость» та допомагатимемо юним житомирянам у працевлаштуванні та навчанні в столиці», - наголосив Петро Щербина.

Завершились збори концертом, на якому виступили творчі колективи Молодіжного об’єднання.

Перша зустріч із «малою батьківщиною»

Головою Молодіжного відділення «Земляцтва житомирян» знову обрано Петра Щербину (у центрі)

Микола Сюравчик передав Петру Щербині вітальну грамоту від Житомирської облради та облдержадміністрації

http://www.skandal.zt.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі