Україна

Ющенко здивувався Януковичу і хоче обмежити сваволю депутатів

21 June 2007, 08:06

Президент України Віктор Ющенко звернувся до політичних сил з закликом взяти зобов’язання щодо зняття депутатської недоторканності.

Про це йдеться в його зверненні, яке вийшло на телеканалах у середу.

"Cьогодні я офіційно звернувся до політичних парламентських сил із закликом взяти зобов’язання скасувати необмежену депутатську недоторканність. Це – найважливіший засіб для оздоровлення Верховної Ради України", - зазначив президент.

"У парламенті творять закони, а не ховаються від них. Зі зловживаннями депутатським імунітетом безумовно треба покінчити. Суспільству набридло бачити відверту демонстрацію безкарності та зверхності над законом і над людьми. Скасування необмеженої депутатської недоторканності є ключем до подолання парламентської корупції", - наголосив Ющенко.

На думку президента, відміна депутатської недоторканності, це – "крок до змін" та нормалізації політичного життя в країні.

"Наша мета досяжна і практична. Її реалізація цілковито залежить від сумління політиків. Моя ініціатива походить від найширших очікувань українських виборців. Кожен повинен бути рівний перед законом. Це вимагають люди", - наголосив Ющенко.

Він також підкреслив, що не залишив непоміченими заяви опонентів такої позиції.

"Закликаю відмовитись від політизації цього питання. Я був здивований, що прем’єр-міністр Віктор Янукович вважає це популізмом. У минулі роки ми не раз чули заяви про необхідність обмежити депутатську недоторканність", - нагадав президент.

"Очікую, що вже скоро його політична сила повернеться до такого підходу. Розраховую, що мою ініціативу підтримають усі відповідальні політичні партії і кожен кандидат у народні депутати України", - додав він.

На думку президента, "публічне зобов’язання скасувати необмежену депутатську недоторканність є моментом істини".

"Виборець зможе переконатися у щирості намірів політиків. Час для дискусій минув. В Україні будуть справжні зміни. Від розмов переходимо до конкретних справ", - завершив звернення президент.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі