Суспільство

У Бердичеві розпочалося командно-штабне навчання ЗС України

21 June 2007, 10:29

20 червня, поблизу міста Бердичів, що на Житомирщині, на полігоні 26-ї окремої артилерійської бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України розпочалася активна фаза командно-штабного навчання.

Про це повідомляє www.mil.gov.ua

Навчання проводиться під загальним керівництвом командира 8-го армійського корпусу генерал-майора Сергія Островського.

Головна мета навчання, яке складається з трьох етапів, полягає у відпрацюванні дій особового складу, сил і засобів артилерійського з’єднання у різних видах застосування за призначенням.

Так, на першому етапі командно-штабного навчання були відпрацьовані питання, пов’язані з приведенням бригади в повну бойову готовність, організацією пересування комбінованим способом в район призначення, прийомом особового складу і бойової техніки згідно з попередніми розрахунками та прийняття рішення на здійснення маршу.

Другий етап навчання передбачає організацію бойового застосування артилерійської бригади у складі армійського корпусу в операції міжвидового оперативного угруповання військ. При цьому вивчатимуться методи роботи командира та начальника штабу з’єднання під час прийняття рішення та планування застосування його підрозділів в операційному районі.

В ході третього етапу відпрацьовуватимуться питання управління підрозділами бригади в ході стримування умовного міждержавного збройного конфлікту, відсічі збройної агресії та оборони національної території, а також вивчення методів роботи командування з’єднання з управління підрозділами в ході зайняття бойових порядків в операційному районі та надання допомоги у стримуванні міждержавного збройного конфлікту.

Командно-штабне навчання триватиме до 22 червня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі