Події

Какие машины пользуются популярностью у угонщиков в Житомирской области

26 February 2009, 11:40

За офіційними даними Державтоінспекції в Україні у 2007 році викрали майже чотири тисячі автомобілів, у 2008 на тритину більше. Лідерами з крадіжок авто є Донецька і Київська області, де щороку викрадали по триста – чотириста автівок. На Житомирщині ця кількість в десятеро менша. Однак, чимала кількість з них – це халатне відношення автовласників до своїх залізних коней.
За два останні роки в області викрадено понад пів сотні транспортних засобів. В цю категорію потрапили мотоцикли і скутери, дорогі іномарки і авто вітчизняного виробництва. За словами працівників Державтоінспекції найпопулярнішими у викрадачів є автомобілі ДЕО ЛАНОС і ДЕО СЕНС. 

Про це повідомляє Житомирська обласна державна телерадіокомпанія.
Найчастіше авто викрадають поблизу житлових будинків, де їх залишають на ніч. Іноді через наявність алкоголю в крові власника навіть не зачиненими. В основному такі автівки викрадають, аби покататися. Натішившись кидають. Однак, правоохоронці кажуть є і інша категорія викрадень, де працюють справжніх злочинці-професіонали. Від них не рятують сигналізації і інші протиугінні засоби. Та чим вони складніші і чим більше їх застосовано, тим це ускладнює викрадення.
Цього року вже викрали три автомобілі. Однак, чи то повпливала криза чи викрадачі змінили приорітети, але викрадають не ланоси і сенси, а значно дорожчі нісани і міцубісі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі