Події

Прокуратура Житомирської області викрила ряд злочинних схем при наданні земельних ділянок. ФОТО

27 February 2009, 15:26

Прокуратурою Житомирської області викрито ряд злочинних схем при наданні земельних ділянок. Зокрема, при фальсифікації рішень сільських рад минулих років. Так, Житомирським міжрайонним природоохоронним прокурором виявлено, що службові особи Камянської сільської ради, Житомирського району підробили рішення виконавчого комітету ради від 20 вересня 1999 року, а також витяги із нього про надання безкоштовно у власність 30 громадянам земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства по 0,60 га кожному, а всього - 18 га. В подальшому, 16 січня 2009 року на підставі підробленого рішення виконкому від 20.09.1999 року 27 громадян незаконно отримали державні акти на право власності на земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства по 0,60 гектарів кожен, внаслідок чого було незаконно відчужено 16,2 га земель державної власності, чим завдано державі збитків на суму 3,5 млн. грн. За даним фактом 22 січня нинішнього року порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч.2 ст.366 Кримінального Кодексу України. По кримінальній справі проводиться досудове слідство. Заявлені позови до суду про визнання державних актів на право власності на земельні ділянки визнані недійсними. Про це 27 лютого на міжвідомчій нараді керівників державних контролюючих органів з питань охорони та раціонального використання природних ресурсів повідомив заступник прокурора Житомирської області Анатолій Чумаченко.

 

 

У роботі міжвідомчої наради взяли участь прокурор Житомирської області Микола  Франтовський, начальник УМВС України в Житомирській області Валерій  Присяжнюк, заступник голови облради Петро Рудницький та інші.

 

 

Заступник прокурора Житомирської області Анатолій Чумаченко.

 

 

 

 

 

 

Перед початком міжвідомчої наради колеги привітали з Днем народження прес-секретаря прокурора Житомирської області Тетяну Гошу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі