Події

Залікували до смерті. У Житомирській області порушено кримінальну справу проти медпрацівників хірургії

5 March 2009, 11:32

У Житомирській області не забезпечуються належним чином права людей з інвалідністю у закладах охорони здоров’я.  Зокрема, прокуратурою міста Бердичева при перевірці в госпіталі для інвалідів та ветеранів війни Житомирської обласної ради встановлено, що неналежне лікування інваліда 1 групи, учасника Великої Вітчизняної війни, М.В. Коваленко, призвело до смерті хворої.  

За фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками хірургічного відділення обласного госпіталю для ветеранів війни Житомирської обласної ради прокуратурою м. Бердичева 16 січня нинішнього року порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 140 Кримінального Кодексу України.  На даний час справа розслідувана та направлена до суду.

Всього міськрайпрокурорами у Житомирській області за результатами проведених перевірок з питань дотримання вимог законодавства про захист інвалідів в галузі охорони здоров’я порушено одну кримінальну справу, яку направлено до суду, внесено 15 подань та приписів. Про це 3 березня на колегії прокуратури області повідомив перший заступник прокурора Житомирської області Анатолій Чумаченко.

 Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі