Події

В Житомирской области замерзли 23 человека. Основная причина – пьянство!

5 March 2009, 16:25

Вже вкотре звертаємося до населення області з проханням бути вкрай обережними,   щоб не обморозитися.   Проте не прислуховуючись до наших застережень, продовжують гинути люди через переохолодження організму. Станом на 04.03.09,  за оперативними даними головного управління МНС України в Житомирській області, вже померло 23 особи. За  відповідний період минулого року померло 43 особи.

 Останні випадки трапилися  в Андрушівському районі. Помер  від переохолодження  67-річний чоловік. В Новоград-Волинському районі загинула жінка, 1964 року народження.   В Бердичівському районі поплатився життям  чоловік 1955 року народження.  

В чому ж основна причина загибелі людей? У більшості випадків – це вживання алкоголю.  Адже під дією алкоголю, як відомо, чутливість притуплюється. Трапляється так, що звичайний громадянин, випив у компанії друзів, ідучи додому, присів на лавку перепочити і заснув. А прокинувся вже в лікарні.

Тому варто пам'ятати, що загинути від переохолодження організму можна навіть при нульовій температурі повітря. Якщо навіть немає морозу, але дме пронизливий крижаний вітер, падають дощ чи мокрий сніг, краще без потреби на вулицю не виходити. Якщо ж   трапилася біда, насамперед якнайшвидше постраждалого потрібно відвести в тепле приміщення,   напоїти гарячим чаєм та обов'язково викликати бригаду швидкої допомоги.

Житомир.info

 

    

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі