Економіка

У райцентрі Баранівка пройшов семінар з лісової сертифікації

27 June 2007, 14:44

На базі ДП „Баранівське ЛМГ” проведено семінар з лісової сертифікації у рамках проекту „Сприяння збалансованому управлінню лісами в Україні”.

Про це повідомляє прес-служба житомирського обласного управління лісового господарства.

У семінарі взяли участь представники голландських фірм, Український науково-дослідний інститут лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г. Висоцького (УкрНДІЛГА), житомирського та харківського обласних управлінь лісового господарства, Гутянського  та Городницького лісгоспів.

Проект започатковано Державним комітетом лісового господарства України спільно з компаніями FORM International та  Probos Foundation з метою сприяння сталому управлінню лісовими ресурсами в Україні та налагодженню торгівельних відносин в лісовому секторі  між Україною та Нідерландами ( а також Західною Європою) .

Фінансується проект урядом Нідерландів.

У ході сертифікації попереднім аудитом виявлено ряд невідповідностей між веденням лісового господарства в зазначених лісгоспах і вимогами ЛОР (Лісова Опікунська Рада). Це насамперед невідповідності, що стосуються прийняття принципів ЛОР, залучення та інформування громадськості, застосування екологічно-чистих технологій та охорони біорізноманіття. Тому основною метою семінару було ознайомлення з досвідом ДП „Баранівське  ЛМГ” стосовно подолання вищезазначених невідповідностей.

Учасники семінару відвідали лісові масиви та цех деревообробки, отримали практичні поради стосовно проведення внутрішньої оцінки готовності до основного аудиту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі