Україна

Мороз назвав Ющенка зрадником і майбутнім диктатором

2 July 2007, 14:38

Спікер 5 скликання Олександр Мороз називає ініціативи президента Віктора Ющенка щодо нової Конституції юридичним оформленням диктатури.

"Це юридичне оформлення диктатури, рух до "неродовитої монархії" за влучним висловом Степана Хмари, це "рух у Європу" з головою, повернутою назад. Шкода часу для аналізу примітивних позицій", - йдеться у заяві Мороза, поширеній прес-службою Соцпартії.

Він також називає ініціативи Ющенка "диктаторськими намаганнями" і вважає, що зараз "очевидним стає намагання президента перебрати собі владу більшу, ніж була, навіть, у Кучми"

"І навіщо? Півтора роки абсолютної влади і рік після конституційних змін не запам’ятались жодним позитивним зрушенням від президента. Позитивним для народу і держави. (Ніхто ж не називає авантюри з достроковими виборами – єдине, чим запам’ятається правління Ющенка)", - заявляє Мороз.

"Протягом року я наслухався спекуляцій про мою "зраду" стільки, як ніхто і ні в чому не звинувачувався. Заберіть це слово "зрада" від тих, хто на кожному перехресті, в кепському виступі його використовує, і ви побачите – у них більше нічого нема. Вони пусті, як забутий бубон. Це при тому, що соціалісти не відступилися від кожного свого принципу, від кожного зобов’язання, залишаються послідовними і вірними своїм принципам", - додає він.

Мороз також звернувся до президента:

"Після наведених вище аргументів дайте собі відповідь на запитання: то хто ж насправді зрадник? Хто відмовляється від своїх зобов’язань і гарантій? Хто десятки разів порушував Конституцію і закони? Хто руйнує судову систему? Хто перебирає на себе повноваження, не передбаченні Основним законом? Таких запитань можна поставити ще десяток. Та відповідь на них однакова і одна".

"Думайте люди! Занадто багато поставлено на кону шахрайстві щодо вас і держави", - закликає він українців.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі