Україна

БЮТовець Сергій Пашинський: Уряд зекономив на неповернених вкладах

6 July 2007, 08:14

Народний депутат V скликання, екс-заступник голови Ощадбанку Сергій Пашинський: Уряд зекономив на неповернених вкладах

В 2006 році більше 2 мільйонів громадян України були позбавлені можливості отримати гарантовані державою компенсаційні виплати.

Бюджет це Закон для обов’язкового виконання, і якщо там було передбачено 1,6 мільярдів гривень постраждалим вкладникам Ощадбанку, то його треба виконати в повному обсязі. Кабінет Міністрів минулого року виконав цей пункт Закону про бюджет України аж на 50%. Невикористаними залишилися 822 мільйони гривень, якими закривали інші дірки в бюджеті.

За 10 років з моменту оголошення державою гарантій про повернення знецінених вкладів громадян — це перший випадок, що виділені кошти з бюджету не надсилають постраждалим, бо є набагато важливіші проблеми. Даний факт — яскрава демонстрація ручного управління бюджетом. Витрати використовуються не згідно із соціально-економічними завданнями, а так як порахував пан Азаров. Я переконаний, що борг в цьому році не буде виплачений, бо напередодні виборів ці кошти будуть витрачені на рекламу чи інші політично важливіші потребі.

Впливати на цей процес виявляється просто неможливо, бо сьогодні Ощадний банк захоплений групою бізнесменів пана Клюєва, і я не думаю, що у цих людей першочергове завдання виплата заощаджень. Адміністрація президента України вже тривалий час не може отримати звіт про роботу Ощадбанку. Це красномовно свідчить про рівень поваги і стосунків між інститутами влади.

http://delo.ua/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі