Україна

На ”фосфорну” аварію йдуть додаткові пожежні поїзди

17 July 2007, 18:54

«Укрзалізниця» направила додатково ще 3 пожежних поїзди з Південно-Західної залізниці на ліквідацію аварії в Львівській області, в ході якої зійшли з рейок вагони з фосфором і загорілися.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомив генеральний директор «Укрзалізниці» Володимир КОЗАК.

За його даними, зразу ж після аварії відомство оперативно направило на місце події три пожежних поїзди Львівської залізниці, потім ще три, обладнані піноутворювачами, і їх силами пожежу було локалізовано. Додаткові ж поїзди направлені в зв`язку з особливістю фосфору загорятися при контакті з повітрям, зазначив гендиректор відомства. «З Південно-Західної направили, оскільки дана речовина, якщо перебуває у контакті з киснем, то постійно загорається, тому необхідно постійно піноутворювачами запобігти доступу кисню», - повідомив він.

За даними В.КОЗАКА, з 6 цистерн, які загорілися, тільки з двох відбувся витік фосфору. В зв`язку з цим, повідомив він, «ведеться обвалка території земляними валами, щоб фосфор не виходив».

http://daily.lviv.ua/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі