Україна

ПЕРЕВИЩЕННЯ ГРАНИЧНОДОПУСТИМИХ КОНЦЕНТРАЦІЙ ОКИСЛІВ ФОСФОРУ НА ЛЬВІВЩИНІ НЕ ВИЯВЛЕНО, - МНС

18 July 2007, 09:17

За повідомлення прес-центру МНС України, на 18-ту годину 17 липня ситуація в зоні надзвичайної ситуації на Львівщині контрольована. З метою виявлення масштабів розповсюдження продуктів горіння жовтого фосфору, продовжується моніторинг довкілля. За результатами лабораторних аналізів обласної СЕС та лабораторії екологічної інспекції Львівської області, перевищення граничнодопустимих концентрацій окислів фосфору в межах населених пунктів не виявлене. В осередку ураження концентрація окислів фосфору у повітрі перевищує граничнодопустиму концентрацію в 2-3 рази, забруднення ґрунту та води не виявлено.

"З метою підвищення ефективності робіт, затверджено План ліквідації наслідків аварії вантажного потягу. Силами МНС та Львівської залізниці продовжується зрошення пошкоджених цистерн і забрудненої території водою та ізоляція їх від повітря пожежною піною. Розпочато роботи з відновлення пошкодженої залізничної колії, ведеться підготовка до підняття непошкоджених цистерн та засипки ґрунтом забрудненої фосфором території. У населених пунктах медичні працівники та представники органів місцевого самоврядування продовжують роботу щодо надання мешканцям медичної та соціально-психологічної допомоги. 59 дітей влаштовані в оздоровчі заклади. Протягом дня з населених пунктів району надзвичайної ситуації до медичних закладів Львова прийняті 6 дітей із симптомами забрудненого дихання середнього ступеня важкості", - зазначено у повідомленні.

Для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації задіяно 136 рятувальників і 36 одиниць техніки від МНС, 8 пожежних потягів Укрзалізниці, 100 працівників МВС, 53 військовослужбовці та 15 одиниць техніки Міноборони, 20 чоловік та 4 одиниці техніки Держспецтрансслужби, 12 бригад швидкої медичної допомоги. Прийнято рішення щодо додаткового залучення спеціалізованих аварійно-рятувальних підрозділів хімічного захисту МНС з міст Калуш та Дніпродзержинськ.

18-го липня планується робота з представниками підприємства-виробника жовтого фосфору із Республіки Казахстан та відпрацювання остаточного рішення щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

http://zaxid.net/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі