Україна

ШУФРИЧА ЩЕ НЕМАЄ НА МІСЦІ ТЕХНОГЕННОЇ АВАРІЇ

18 July 2007, 09:38

Міністр з надзвичайних ситуацій України Нестор Шуфрич ще не прибув на місце аварії біля Ожинова у Буському районі. Наразі невідома точна година його прибуття. Про це ZAXID.NET повідомив керівник прес-центру ГУ МНС України у Львівській області Павло Василенко.

За його словами, зараз на місці події триває нарада оперативного штабу, також сьогодні очікують на казахів, які мають допомогти працювати із фосфором.

За повідомленням працівника прес-центру ГУ МНС України у Львівській області Віталія Туровцева, уночі ситуація на місці аварії була стабільною. Ввечері виникло кілька локальних спалахів, але їх відразу ж загасили. Також вночі еменесники засипали місця, куди потрапив фосфор, піском і содою, оскільки сода нейтралізує його.

За словами В.Туровцева, проблемою залишається те, що в Україні немає фахівців, які б працювали з фосфором, оскільки його у нас не використовують в жодній галузі. "Для ліквідації наслідків аварії є необхідні відбудовчі поїзди залізниці, однак цистерни, які перекинулися, неможливо поставити на рейки, бо там є фосфор, який самозагоряється при такій високій температурі повітря, яка є зараз. Сподіваємося на допомогу казахів", - пояснив В.Туровцев.

http://zaxid.net/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі