Економіка

Міністр аграрної політики України Мельник провів семінар в Олевському районі Житомирської області

25 July 2007, 12:40

24 липня Міністр аграрної політики України Юрій Мельник провів республіканський семінар-нараду з питань догляду за хмелем в літній період та впровадження новітніх технологій закладання хмелю на базі господарств Олевського району Житомирської області.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Учасники наради – представники місцевих органів влади, управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, науковці, керівники сільгосппідприємств України, які займаються вирощуванням хмелю, прийняли рішення вдосконалити систему використання бюджетних коштів, які виділяються на розвиток хмелярства в Україні. Олевський район планується зробити опорним пунктом по вирощуванню садивного матеріалу хмелю „in-vitro”.

До 1991 р. на території Житомирської області вироблялося понад 75% українського хмелю. У даний період хмелярством займаються 11 районів області, продукцію вирощують 46 господарств, у тому числі в Олевському районі – 22 сільгосппідприємства

Станом на 01.01.2007 року в господарствах області нараховується 2915 га хмелешпалери. Площа хмелю становить 933 га, в тому числі 820 га продуктивних площ, 113 га молодих насаджень. Площа вільної хмелешпалери складає – 1982 га, що є великим резервом в нарощуванні хмелепродукції. Навесні 2007 року господарствами посаджено 14 га молодих насаджень із запланованих 200 га, решту 186 га хмелю планується посадити влітку та восени цього року.

Для грануляції сухих шишок в області працює дві установки європейського типу, які знаходяться у ВАТ “Укрхміль” (м. Житомир) та СТОВ “Спілка хмелярів та пивоварів” (с.Карпівці Чуднівського району).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі