Україна

Таксисти погрожують Рудьковському перекрити дороги

25 July 2007, 16:38

Українські таксисти готові перекрити дороги, якщо Міністерство транспорту і зв`язку не скасує низку своїх наказів.

Про це на прес-конференції у середу заявив голова Профспілки таксистів Василь Попик, повідомляє УНІАН.

За його словами, зокрема, таксисти протестують проти запланованої у вересні заміни індексної нумерації телефонів спеціальних служб, зокрема й виклику таксі.

Крім того, таксисти протестують проти спільного наказу Мінтрансзв’язку і МВС щодо нерегулярних пасажирських перевезень і проти розробленого Мінтрансзв’язку проекту постанови Кабміну про внесення змін до правил надання послуг пасажирського автотранспорту.

"Ми відразу після прес-конференції їдемо до міністра транспорту і передамо йому лист з нашими вимогами. Ми даємо 30 днів владі, щоб вона відповіла нам і зробила певні кроки нам назустріч. Коли 30 днів мине, ми реагуватимемо так, як ми вміємо: ми вміємо перекривати дороги, перекривати Київ, перекривати митницю", - заявив Попик.

За його словами, зміна телефонних номерів на складніші вдарить по бізнесу таксистів, тому що вже "розкручені" короткі номери планують замінити на інші, довші. Як приклад Попик назвав номер таксі "050", який з 5 вересня, згідно з нововведенням, буде замінений на "1639". "Телефон "050" розкручували 10-15 років, і вклали в це великі кошти", - відзначив він.

Попик вважає ренумерацію незаконною, такою, що порушує права підприємців, наголошуючи, що вона проводилася без узгодження з громадськістю і операторами ринку.

В цьому питанні таксистів підтримують й інші організації, що використовують короткі номери, - Інформаційний холдинг "059", клініка "Медіком" ("055").

У свою чергу президент Союзу перевізників Богдан Ляшук зазначив, що спільний наказ Мінтрансзв’язку і МВС обмежує здійснення нерегулярних пасажирських перевезень.

На думку Попика, цей наказ тільки розширить перелік органів, до яких необхідно звертатися для отримання дозволів, проте не вирішить проблему нелегальних перевізників. За його словами, якщо деякі перевізники раніше не виконували умови ліцензування, то вони не виконуватимуть їх і за нових умов.

Як повідомлялося, у вересні "Укртелеком" змінить телефонні номери екстрених, аварійних та інших служб у зв`язку із заміною аналогового вузла спецслужб на цифровий, а також переходом на нову систему нумерації згідно з Національним планом нумерації.

Зокрема, з двозначних на тризначні номери будуть переведені екстрені номери пожежної служби - "01" на "101", міліції - "02" на "102", швидкої допомоги - "03" на "103", аварійної служби "Київгаз" - "04" на "104", довідкової служби - "09" на "109" та ін.

Також будуть змінені або переведені з тризначних на чотиризначні короткі номери інформаційно-довідкових служб Києва: міськдовідка - з "053" на "1630", інформаційно-довідкова служба Київської міської влади - з "051" на "1651" та ін.

Національний план нумерації України затверджений наказом Міністерства транспорту і зв`язку від 23 листопада 2006 року.

Крім того, 22 червня набув чинності спільний наказ Мінтрансу і МВС, який зобов’язує автоперевізника для здійснення нерегулярних пасажирських перевезень забезпечити укладання письмового договору про відповідну послугу, проведення передрейсового медичного огляду водія, передрейсового контролю технічного і санітарного стану автобуса та цільового інструктажу з безпеки дорожнього руху; забезпечити водія необхідною документацією, мати ліцензію на надання послуг з перевезення пасажирів автомобільним транспортом і ліцензійні картки на кожен автобус.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі