Україна

Литвин каже, що з ним ведуть боротьбу методами "середньовіччя"

26 July 2007, 14:03

Лідер Народної партії, екс-спікер Володимир Литвин заявляє, що з ним ведуть "боротьбу", намагаючись звільнити з посади голови Наглядової ради Київського національного університету рішенням Кабінету міністрів.

"Кожен день стикаєшся з непорядністю. Вчора я випадково дізнався про те, що Кабінет міністрів має розглянути новий склад Наглядової ради Київського національного університету", - пожалывся він в інтерв’ю УНІАН.

"Взнавши з Інтернету, що готується моє звільнення, зателефонував одному з керівників Кабінету міністрів і сказав: "Як же так? Коли я хотів скласти повноваження голови Наглядової ради та подав відповідну заяву, мене попросили забрати. А вчора таємно (до речі, це приховав і ректор університету, і Кабінет міністрів) намагалися протягнути таке рішення. Але після моєї розмови його відклали", - додав він.

При цьому Литвин наголошує, що до сьогодні є головою Наглядової ради університету і мав працювати на цій посаді до 2008 року, а "у суспільстві, де правлять порядні політики, людину попереджають про те, які зміни пропонується внести".

"Це називається боротьба з Володимиром Литвиним. Чи є мораль у таких стосунках? Немає", - заявив екс-спікер.

За його словами, мотивація полягала у тому, що він не може бути головою Наглядової ради тому, що очолює кафедру в університеті.

"Так вони могли б сказати: якщо хочете працювати головою Наглядової ради, визначтеся із завідуванням кафедри. Або хай би показали хоча б один нормативний документ, який забороняє суміщати ці посади", - зазначив Литвин.

"Скажіть, я що - злочинець? Чи не можна по-людськи сказати: ми не хочемо, щоби ти був головою Наглядової ради", - обурився він.

Литвин також зазначив, що вперше рішення про його звільнення "хотіли провести через вчену раду, але вчена рада його не підтримала – тепер вирішили зробити це прямо через Кабмін".

"І скажіть, чому звільняти мене саме зараз, а, скажімо, не після посвячення у студенти 1 вересня? Може, тому що Литвин не хоче пристати у їхню зграю? Я тільки так це розцінюю. Це навіть не візантійщина, це якесь середньовіччя", - вважає Литвин.

УНІАН, Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі