Події

Грузина виявили на кордоні у верхньому люку вагона потягу «Одеса-Санкт-Петербург» у Овручі

28 July 2007, 08:21

Такими  конспіративними методами  спробував перехитрити прикордонників пасажир, домовившись з провідником. Однак спроба закінчилася невдало для обох: за фактом порушено кримінальну справу, яку розслідувано службою безпеки та передано до суду.        

Як  повідомив начальник відділу прокуратури області Анатолій Ткачук, який здійснював нагляд за додержанням законності у ході розслідування кримінальної справи, під час проведення прикордонного контролю одного з вагонів потягу «Одеса-Санкт-Петербург», який мав перетнути українсько-білоруський кордон, у пункті пропуску «Овруч-залізнична станція» через державний кордон України, прикордонники виявили  пасажира у міжстелевому просторі вагона. Саме туди, у верхній люк службового купе, провідник заховав, замкнувши на ключ, «живий багаж», який мав би перевезти через державний  кордон.

Конспірація була розсекречена пильними прикордонниками, пасажира знято не лише з верхнього люка, а й із потяга, а провідник пояснював ситуацію у ході розслідування кримінальної справи, яку порушено за встановленим фактом. За словами провідника, на залізничній станції «Одеса» до нього звернувся пасажир, громадянин Грузії, із проханням  доставити його без квитка в Росію. Спочатку пасажира розмістили на вільне місце, але невдовзі він, заплативши 50 американських доларів, попросив ще й більш конспіративного притулку, пояснивши, що має проблему з документами і не впевнений, що його пропустять через кордон. «Метикуватий» провідник, наказавши сидіти тихо,  запакував його у верхній люк свого службового купе, звідки його й дістали прикордонники, проводячи огляд на залізничній станції «Овруч» у пункту пропуску «Овруч – залізнична станція».

Наразі свою «метикуватість» провідник має пояснити у суді, куди передано для  розгляду кримінальну справу, порушену за частиною 1 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України)  Кримінального кодексу України.

Між іншим, ознаки злочину, що кваліфікуються за  цією статтею, передбачають покарання  у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Прес-служба прокуратури області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі