Економіка

Прокуратура Житомирської області про комунальні тарифи

28 July 2007, 08:35

Тарифи на комунальні послуги встановлювалися з порушенням. До того ж, майже  всі підприємства області  формували тарифи на житлово-комунальні послуги з порушенням вимог чинного законодавства. Такі факти було встановлено під час прокурорських перевірок, проведених на житлово-комунальних підприємствах області.  

Як повідомив прокурор відділу прокуратури області В’ячеслав Поліщук, порушуючи Закон України «Про житлово-комунальні послуги» та інші нормативні акти, підприємства Житомира, які надають послуги водо- теплопостачання, водовідведення, обслуговують будинки і при будинкові території, нараховували плату незалежно від капітальності, рівня  облаштування та благоустрою. Не враховувався ними і санітарно-гігієнічний, протипожежний, технічний стан будинків та споруд, при будинкових територій. Хоча рішеннями виконавчого комітету Житомирської міської ради  ще з 1 серпня 2006 року затверджені граничні розміри тарифів для підприємств комунального господарства.

Граничні  тарифи на житлово-комунальні послуги, без встановлення економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво, що призводить до необґрунтованого завищення собівартості послуг, виявлено прокуратурою Андрушівського району. На незаконне рішення Андрушівської міської ради прокурором району принесено протест, рішення скасовано. 

Під час перевірок виявлено численні порушення порядку прийняття рішень про затвердження цін і тарифів на житлово-комунальні послуги в органах місцевого самоврядування й інших міст області, на усунення яких

органами прокуратури у цій  сфері внесено та розглянуто понад 40 приписів та подань, опротестовано 39 рішень органів місцевого самоврядування з питань затвердження цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, заявлено 11 позовів з вимогою скасувати незаконні рішення органів місцевого самоврядування. За результатами розгляду документів прокурорського реагування притягнуто до відповідальності 18 посадових осіб, проведено перерахунки і повернуто споживачам 20 тис. грн.

Наразі перевірки тривають.

Прес-служба прокуратури області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі