Економіка

На Житомирщині середньомісячна заробітна плата досягла 1116 грн.

30 July 2007, 11:26

У Житомирській області середньомісячна заробітна плата у червні 2007 року зросла в усіх районах і містах області до відповідного місяця минулого року на 32,2% і досягла 1116 грн.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

У порівнянні з початком року на 4,2 млн.грн. (на 32,6%) зменшено заборгованість з виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах, на 1.07.2007 вона становить 8,8 млн. грн. Заборгованість скоротилась у сільському господарстві на 46,2%, промисловості – на 56,9%, будівництві – на 20,1%. Житомирська область займає 6 місце у всеукраїнському рейтингу по темпах погашення заборгованості на економічно активних підприємствах та 10 місце – по загальній динаміці погашення боргів по заробітній платі.

Темпи росту середньомісячної заробітної плати у І півріччі були на рівні 127,1%, що на 2,1% вище, ніж визначено Програмою. Це один з найвищих в Україні темп росту реальної заробітної плати.

Середній розмір пенсії у червні досяг 510 грн., що більше минулорічного на 18,7%. Підвищення рівня пенсії пов’язано з реалізацією в області державної соціальної політики.

Заробітна плата зросла в усіх галузях економіки області. Найвищий її рівень був у фінансовій сфері, промисловості, транспорті та зв’язку. Серед регіонів найвищу заробітну плату отримували працівники міст Житомира, Коростеня, Малина, Володарсько-Волинського, Коростенського,  Малинського та Житомирського районів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі