Новини компаній

У Житомирській області ВАТ ГЗК „Кварцит” витратить на модернізацію 25 млн. грн.

30 July 2007, 14:30

У 2005 році Овруцьким ГЗК „Кварцит”(смт. Першотравневе Овруцького району)  було розпочато будівництво нового комплексу по виробництву дрібних фракцій кварцитів. Впровадження на підприємстві даного комплексу дало змогу виробляти високотехнологічну продукцію фракцій (0-0,09) мм. Введення в дію комплексу відбулось на початку 2007 року, витрати на його придбання і запуск в роботу склали понад 2 млн. грн.

У вересні 2006 року було прийняте рішення про початок модернізації основного технологічного процесу. Модернізація передбачає значну реконструкцію основної технологічної лінії, планується здійснити заміну семи старих грохотів на два більш потужних грохоти виробництва компанії „Метсо Минералс”.

Як повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації, в результаті введення в експлуатацію нового обладнання пропускна здатність збільшиться в три рази, з 1,1 млн. тонн гірської маси до 3,8 млн. тонн в рік.

Також передбачене введення в дію лінії вторинної стадії подрібнення, це закупка і установка двох ДСК (дробильно-сортувальні комплекси) для виробництва кубовидного щебеню. Введення в дію двох дробильно-сортувальних комплексів був запланований для переробки неліквідної фракції, яка виходить після першої стадії подрібнення (0-40) мм в кубовидний щебінь фракцій (0-5) мм, (5-10) мм, (10-20) мм, (20-40) мм.

Всього на модернізації основного технологічного процесу планується освоїти 25 млн. грн.

На підприємстві впроваджена міжнародна система якості ISO 9002.

ВАТ ГЗК „Кварцит” виробляє подрібнені та мелені кварцити, нерудні будівельні матеріали для потреб металургійної промисловості. Зокрема, більше половини виробленого щебеню експортується в Росію, майже 20% - в Білорусь.

Запаси гранітного каменю в Овруцькому районі становлять 67924,4 тис. куб. м, кварцитів – 62050,6 тис. куб. м. Основні запаси кварцитів знаходяться в родовищі, що розміщене в селищі Першотравневе Овруцького району. Виробництвом та переробкою їх займаються ВАТ ГЗК „Кварцит” та ВАТ ГППК „Товкачівський”.

За І півріччя 2007 року обсяг реалізації продукції на ВАТ ГЗК „Кварцит” склав 22,6 млн. грн. Індекс промислового виробництва – 193,35%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі