Події

В глубинке Житомирской области брат и сетра задохнулись в холодильнике. Фото

3 September 2009, 11:13

— Я більше не можу жити, — втирає сльози 24-річна Юлія Гаєвська із села Шершні Коростенського району Житомирщини. — Немає моїх зайчиків, нікого мені пригорнути.

17 серпня в старому холодильнику ”Донбас” задихнулися 6-річна Яна та на рік менший Юрій Гаєвські, пише Надія Яновська із «Газети по-українськи».

Юлія охороняє сільську пилораму, її чоловік 29-річний Віктор — будівельник. Четвертий рік живуть із бабусею Юлії. Переїхали в село з Іршанська Володар-Волинського району.

— Уранці того дня ми поснідали з дітьми, потім я пішла на роботу, а Вітя — до брата, — розповідає Юлія. — За малими гляділа моя бабця.

— Я весь день копала картоплю, — каже 81-річна Владислава Гончало. — Малі бігали коло мене. По обіді зникли. Мені стало моторошно. Шукала їх у кожному закутку. Якраз додому прийшли Юлія з чоловіком. Шукали дітей разом. У пів восьмого вечора заходжу в хлів. Двері були обперті дровами, а це дивлюся — відкриті. Перелажу через дрова, відкриваю старий холодильник, а там мої дітки. Мертві. Тако клубочком один коло одного сидять.

Яна і Юра були нерозлучні

Той самий холодильник. Він не відкривається зсередини

Хрещена мати дівчинки облила дітей водою, викликали ”швидку”. Лікарі констатували смерть. Міліціонери наказали Гаєвським не чіпати холодильник. 30-річний ”Донбас” так і стоїть у хліві.

— Якраз у день біди снився моєму батькові сон, — розповідає Юлія. — Ловить він рибу на дві удочки. Раз — і два поплавки пішли на дно. Так і моїх рибочок не стало.

Цього року Яна мала йти до школи, ходила на підготовчі курси.

— Вони були розвинені, шустрі. Вивчили цифри й букви, — говорить мати, дивлячись у небо.

Житомир.info


 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі