Події

У Житомирській області проти браконьєрів порушено кримінальні справи

2 August 2007, 17:00

У 2007 році працівниками відділу громадської безпеки УМВС України в Житомирській області проведено 187 рейдів, метою яких є виявлення та припинення фактів браконьєрства і порушення правил рибальства. В результаті проведених заходів вилучено 140 кілограмів риби, добутої незаконно, на загальну суму понад 3 тисячі гривень.

Під час проведення одного з таких рейдів спільно з екологічними держслужбами в Овруцькому районі працівники міліції затримали чотирьох споряджених вогнепальною зброєю мисливців – жителів сіл Трохип, Левковичі, Лучанка та Велідники. За незаконне полювання правоохоронці притягнули їх до адміністративної відповідальності за ст.85 (порушення правил використання об’єктів тваринного світу) та ст.190 (порушення громадянами порядку зберігання зброї) КУпАП.

Не обійшлося і без порушення кримінальних справ. У поточному році їх уже дві. У квітні в лісопосадці неподалік с.Вила Романівського району міліціонери затримали ще двох горе-мисливців, які підстрелили самку лося. Браконьєри орудували незареєстрованою гладкоствольною рушницею. Зазіхнувши на м’ясо сохатого, чоловіки розділили тушу просто в лісі, а нутрощі, шкіру та голову нещасної тварини закопали там же у землю. За даним фактом порушено кримінальну справу за ст.248 КК України. А державі нанесено збитків на суму близько п’яти з половиною тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі