Україна

Соціалісти можуть бути вільні – Янукович все одно залишається?

4 August 2007, 08:10

Політологи вважають, що вихід фракції Соцпартії з коаліції не приведе до відставки уряду Віктора Януковича.

Це випливає з опитування політекспертів "Центром досліджень політичних цінностей", повідомляє Обком.

На думку політолога Віктора Небоженка, "ніякої відставки не буде, тому що існує певна домовленість між Ющенком і Януковичем про проведення виборів".

"Ющенко не зважиться зараз позбавлятися Януковича, інакше будуть зірвані парламентські вибори", - зазначив він.

"Ющенко також не буде торкати уряд Януковича, тому що він дуже зручний для критики – там є такі фантастичні фігури, як Рудьковський і Шуфрич", - вважає політолог.

"А брати на себе відповідальність за соціально-економічний стан країни перед підвищенням цін на газ було б дуже небезпечно. Тому Мороз даремно розраховує, що такими діями він буде: а) шантажувати Януковича, б) підштовхне Ющенка до розвалу Кабміну", - додав він.

Зі свого боку політолог Володимир Фесенко також не вважає, що вихід Соцпартії приведе до відставки уряду Януковича.

"Звичайно, ні. Ніяка автоматична відставка уряду не відбудеться. Цього не передбачає Конституція, яку так захищає Олександр Мороз", - відзначив політолог.

"Я думаю, що він краще за інших знає Конституцію. Але він продовжує шантажувати в першу чергу Партію регіонів і прагне зачепитися за будь-яку можливість зірвати виборчу кампанію", - вважає Фесенко.

"Саме тому Олександр Мороз намагався провести позачергову сесію парламенту, саме тому він заявляє про можливий імпічмент Ющенку і погрожує "регіоналам" розпадом коаліції. Але що станеться, якщо СПУ вийде з коаліції? Вибори вже йдуть", - додав він.

www.pravda.com.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі