Економіка

На Житомирщині лісоруби показали, як треба валити дерева

15 August 2007, 17:00

10-й конкурс-змагання вальників лісу пройшов на базі Малоцвілянського лісництва державного підприємства „Новоград-Волинське дослідне лісомисливське господарство” 10 серпня.

Про це повідомляє прес-служба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства

Традиційно, крім представників всіх держлісгоспів Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства на змагання  прибули сусіди: вальники з  лісогосподарських підприємств Львівської та Рівненської областей.

На запрошення взяти участь у конкурсі відгукнулися Малинський лісотехнічний коледж та ВАТ „Мотор-Січ”. І вперше цьогоріч за премію  Товариства лісівників області змагалися вальники-юніори.

На урочисте відкриття заходу прибули численні гості. Учасників змагань вітали голова Новоград-Волинської районної ради Віктор Гончарук,  заступник голови райдержадміністрації Василь Степанюк, заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Микола Бігула. Директор літературно-меморіального музею Лесі Українки ознайомила гостей з історією Новоград-Волинщини.

Змагання проводилися за традиційною схемою: звалювання дерев здійснювалося на підготовлених ділянках, а технічні вправи – на стадіоні. Як завжди, родзинкою конкурсу стала безпосередньо валка дерев на точність. Окрім запалу та хисту на результат впливали погодні умови.

Учасники змагань мали можливість продемонструвати свої професійні навички у комбінованому різі та точному пилянні стовбура.

Чи не найбільшого хисту вимагала остання вправа – обрізання штучних гілок. Долі секунди та соті міліметра вирішували позицію на турнірній таблиці.

У загальному заліку І місце посів Валентин Хоменко ( ДП „Словечанське ЛГ”), ІІ – Михайло Максимович ( ДП „Баранівське ЛМГ”), ІІІ – Юрій Брожко ( ДП „Лугинське ЛГ”). Їх нагороджено Грамотами обласного управління лісового та мисливського господарства та грошовими преміями. Подарунки переможцям вручили і спонсори заходу: фірми  „Наумчак-Караваєв”, „Ванесса”. Підприємство „Мотор-Січ” подарувало бензопилку та заточувальний верстат ДП „Новоград-Волинське ДЛМГ”. Заохочувальні призи від фірми „Альцест” отримали вальники з Олевська та Попільні.

Найерудованішим вальником визнано Михайла Максимовича ( ДП „Баранівське ЛМГ”) і нагороджено грошовою премією.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі