Україна

Ющенку не сподобалися "м’ясні" схеми Януковича

20 August 2007, 15:02

Президент Віктор Ющенко розкритикував політику уряду на вітчизняному ринку м’яса і закликав припинити ввезення неякісного м’яса у вільні економічні зони.

Про це він сказав на прес-конференції в понеділок, повідомляє proUA.

"Те, що сьогодні відбувається на ринку м’яса, має тільки одну природу: спочатку було ухвалено рішення нібито уряду, який ніхто не збирався виконувати, мета якого - сформувати ефективний бар’єр для імпорту неякісного м’яса. Потім фактично в районному суді це вище рішення уряду опротестовується, і сьогодні 40% продукції, яка завозиться до України, ввозиться через одну зону", - сказав Ющенко.

"Якщо хтось цікавиться детальніше - я думаю, вам неважко буде встановити її ім’я. Зона, яка мала до цього достатньо складну історію комерційну, зараз вона її відновлює", - додав він.

Ющенко розцінює подібну ситуацію, як проект, задуманий в рамках кругової поруки кількома діловими структурами.

"Це не є державною політикою", - підкреслив президент.

Ющенко закликав уряди якнайшвидше ввести дієві механізми для обмеження ввезення неякісного м’яса до України.

"І тому ті перспективи, які з’являються сьогодні на ринку, а ми 5 млн. до балансу недоотримуємо стосовно попереднього року, і ті тенденції, які виявляються на ринку поголів’я, - вони ведуть до того, що сьогодні якнайшвидше потрібно поновити рішення, яким обмежили доступ до України неналежної якості м’яса і м’ясної продукції", - сказав президент.

Ющенко також повідомив, що це відповідь виробникам м’ясної продукції і попросив підтримки у бізнесу щодо реалізації таких намірів.

Нагадаємо, минулого тижня українські виробники м’яса заявили про готовність продавати свою продукцію до кінця року за фіксованими цінами за умови регулювання торгової надбавки на неї і збереження обмежень на експорт зерна до кінця поточного маркетингового року і запропонували уряду підписати відповідний меморандум.

http://epravda.com.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі