Економіка

У Житомирі керівники деревообробних підприємств та представники Мінпромполітики провели нараду

22 August 2007, 14:43

16 серпня 2007 р. у м. Житомирі під головуванням Директора Департаменту розвитку легкої та деревообробної промисловості Мінпромполітики України відбулася нарада з керівниками деревообробних підприємств та їх об»єднань.
На нараді були обговорені питання стану виробництва та реалізації деревних плит та фанери, а також ситуація з сировинним забезпеченням підприємств.
Керівники підприємств зазначили, що існує проблема із забезпечення сировиною фанерних підприємств. Сировинне забезпечення заводів ДСП і ДВП відносно стабільне, однак не гарантоване у перспективі, що не стимулює залучення інвестицій та стримує соціально-економічний розвиток підприємств і галузі в цілому.
Практично всі керівники підприємств запропонували удосконалити механізм реалізації необробленої деревини і поряд з її аукціонним продажем запровадити порядок укладання довготермінових договорів з підприємствами, які здійснюють глибоку переробку деревини, з метою створення умов для стабільного сировинного забезпечення, що сприятиме залученню інвестицій у розвиток галузі.
Певну стурбованість у керівників підприємств викликає обмеженість (закритість) інформації про створене Держкомлісгоспом державне підприємство «Торговий дім «Крона», його роль та участь у формуванні ринку деревини та її реалізації. Прес-служба Мінпромполітики України

derevo.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі