Події

Інформація УМВС України в Житомирській області щодо подій у день засідання 11 сесії 5 скликання Житомирської обласної ради 16 серпня 2007 року

22 August 2007, 17:30

УМВС України в Житомирській області інформує

У електронних виданнях  з’явилась інформація про  те, що 16 серпня п.р. правоохоронці відмовились пропускати в адмінприміщення Житомирської обласної ради окремих представників політичних партій, громадських організацій та журналістів.

Центр громадських зв’язків уповноважений заявити, що основним завданням органів внутрішніх справ у будь-який час є охорона громадського порядку та забезпечення дотримання конституційних прав і свобод людини. Особливої актуальності, з огляду на нинішню складність суспільної ситуації, набуває це питання у період передвиборних кампаній.

16 серпня 2007  року відбулось  чергове засідання 11 сесії 5 скликання Житомирської обласної ради. Враховуючи заплановану присутність на зібранні голови Верховної Ради України Олександра Мороза було висунуто ряд вимог щодо організації проведення засідання, в тому числі вжиття додаткових заходів безпеки. Зокрема, секретаріатом обласної ради заздалегідь було підготовлено та погоджено з Управлінням Державної охорони списки депутатів обласної ради та запрошених до сесійної зали представників громадськості й журналістів відповідно до попередньої акредитації.

Окремі представники політичних партій та громадських організацій, не включені до вказаних списків, намагалися пройти до сесійної зали, не зважаючи на законні зауваження членів секретаріату обласної ради.

Працівниками міліції було забезпечено охорону громадського порядку та попереджено випадки порушення громадського спокою як в приміщенні обласної ради, так і під час проведення санкціонованого мітингу, що проходив у цей час на Майдані Рад та участь в якому взяли представники різних політичних сил. Жодних заяв, щодо неправомірних дій працівників міліції не поступило.  

ЦЗГ УМВС України в Житомирській області

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі