Події

В Бердичеве РЭС отключает должникам электроэнергию. ФОТО

22 January 2010, 09:58

Працівники Бердичівського РЕМу продовжують відключати від електроенергії мешканців міста та району, які своєчасно за неї не розрахувалися. До таких крайнощів керівництво електромережі мусило вдатися через велику заборгованість населення за світло, розповідає заступник директора РЕМу по роботі з побутовими споживачами Алла Рибаченко, повідомляє ВІК.

Алла Рибаченко, заступник директора Бердичівського РЕМ по роботі з побутовими споживачами: «На сьогодні склалася вкрай складна ситуація із розрахунками населення за спожиту електроенергію. Заборгованість станом на 1 січня 2010 року сягає майже 2 млн. грн. Тому ми вимушені вдаватися до такого непопулярного методу, як відключення. Користуючись нагодою, прошу усіх наших споживачів своєчасно розрахуватися за електроенергію.»

До двадцятого січня, каже Алла Рибаченко, боржників не відключали. Затримку оплати населенням списували на новорічні свята. На даний момент на підприємстві діє чотири, інколи п’ять, бригад, які об’їжджають неплатників. Спочатку попереджають та пропонують сплатити борг на місці. Якщо людина погоджується, касир одразу пробиває абоненту чек та квитанцію про сплату. Люди є різні, кажуть ремівці. Для одних подібна процедура стає уроком на майбутнє, інші на тавро “постійний боржник” не звертають жодної уваги.

Олександр Остріцький, електромонтер Бердичівського РЕМ: «Не платять люди тому, що криза. А, в основному трапляються такі боржники, у яких ми вже відключали електроенергію: вони не платили 2-3 місяці, потім заплатили певну суму, а далі знову борг. Коли людина взагалі не платить за світло, її відправляють до суду. Суд вирішує, що з нею робити.»

Сталої суми боргу, що дає право на відключення світла немає. Згідно правил користування електроенергією, людині потрібно щомісячно вносити оплату за споживання. Бувають випадки, коли керівництво мережі йде назустріч абонентам та складає з ними відповідні договори. Завдяки цій процедурі, борг виплачується поквартально. Таке можливо тільки при наданні користувачами довідок про важкий матеріальний стан або затримку по виплаті заробітної плати, кажуть працівники РЕМу.

Найбільше боржників за спожиту електроенергію мешкає у місті, констатують керівники мережі. Це через те, кажуть, що у сільських місцевостях проживає більше пенсіонерів, які звикли вчасно сплачувати усі комунальні послуги. Колектив РЕМу вкотре нагадує про обов’язкову сплату боргів за світло та попереджає: до 1 лютого будуть відключені усі проблемні абоненти.

Автор: Ніна Сільченко

Камера: Андрій Пеньківський

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі