Події

В Житомирской области прокуратура по результатам рассмотрения обращений граждан возбудила 75 уголовных дел

3 February 2010, 16:22

Нагальне завдання прокуратури – підвищення авторитету. Такий пріоритет серед інших ключових  у діяльності органів  прокуратури назвав прокурор Житомирської області Микола  Франтовський  на підсумковій колегії прокуратури області, яка нещодавно відбулася під його головуванням.   

 «Обличчя прокуратури – це те, як ми ставимося до людей, як приймаємо їх звернення, як ефективно вирішуємо їх проблеми, особливо категорії соціально незахищених громадян. Кожна бабуся, яка приходить до нас, має отримати професійну й об’єктивну відповідь, повинна бути впевнена в тому, що її буде не тільки почуто, а й вирішено її проблему, поновлено законні права», -  загострив увагу усіх райміськпрокурорів прокурор області Микола Франтовський.

У цілому, за аналізом результатів роботи прокуратури області по основних напрямках діяльності за 2009 рік, з якими на колегії виступили перший заступник прокурора області Анатолій Чумаченко, заступники прокурора області Володимир Кобернюк та Володимир Сагадін прокуратура області має конкретні позитивні напрацювання.

Наприклад, прийнято до провадження  і вирішено по суті понад 10 300 звернень громадян. За результатами розгляду звернень громадян порушено 75 кримінальних справ.

Стабільно поліпшується ефективність роботи з представництва інтересів  громадян та держави у судах. Зокрема, упродовж минулого року органами прокуратури пред’явлено до суду позовів на суму 88 млн. грн. задоволено 2 292 позови на суму 57 млн. грн., у тому числі  стягнуто до бюджету – 44 млн. грн.

Однак, формат підсумкової колегії передбачав акцентування не стільки на досягненнях, як на зосередженні  уваги на існуючих проблемах, шляхах поліпшення роботи на основних напрямках наглядової діяльності прокуратури області, серед яких – профілактика та боротьба із злочинністю, якість досудового слідства, додержання земельного, природоохоронного законодавства, погашення заборгованості із заробітної плати тощо. 

До речі, колектив прокуратури Житомирської області минулого року за злагоджену роботу отримав Подяку Президента України. Це перша така колективна нагорода прокуратури області.

Прес-служба прокуратури області

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі