Події

В Коростене два брата-школьника могут сесть в тюрьму на 6 лет

17 February 2010, 08:18

 

Двоє коростенських школярів можуть сісти за ґрати на шість років за те, що кілька разів відвідали місцеве залізничне депо та продовольчий кіоск.

Вони - брати, п’ятнадцяти й чотирнадцяти років. Два роки тому вирішили самотужки заробляти гроші. Та спосіб, який обрали, суперечить закону. Так, 2008-го підлітки на три тисячі гривень завдали збитків "Укрзалізниці". Крали метал. Суд зважив на вік злочинців. Повірив їм і відпустив. Проте через деякий час підлітки знову взялися до давнього.

Олександр Гуцалюк, старший слідчий ЛВ міліції на станції "Коростень":

- Вони проникли на територію локомотивного депо на станції Коростень, де, розбивши скло вагону, проникли до вагону діагностики. Звідти вони поцупили мідний кабель та клапанні пристрої.

Проти малолітніх злочинців порушили кримінальну справу. Та на вирок суду склавши руки хлопці не чекали. Знову відвідали знайоме депо. Цього разу забрали електроінструменти. Слідчі одразу здогадалися, хто, й завели на братів ще одну справу. Підлітки пообіцяли ніколи більше не красти. Та 2010-го їм заманулося солоденького.

Олександр Гуцалюк, старший слідчий ЛВ міліції на станції "Коростень":

- Проникли до кіоску з продовольчими товарами, де заготовили шоколадки, жувальні гумки та інші солодощі, і намагалися їх викрасти. Та їх помітили.

За такі походи школярів можуть позбавити волі на шість років. Самі ж брати вкотре обіцяють виправитися.

Затриманий:

- З металом уже зав’язали. З остальним тоже вже. А з шоколадками? Тоже.

Не йме віри своїм учням директорка школи.

Лідія Рихтерова, директорка коростенської школи №8:

- Вони можуть допомогти, допоможуть, вони послухають, дивлячись під настрій. Але оте добре перекреслюється їхніми діями: там украли, там побили, там зірвали, пішли з уроків.

Хлопці ще не усвідомлюють, яке майбутнє на них чекає. Адже їм кілька разів давали змогу виправитися. Та вони її не використали.

Олександр Дем’янчук. Наталя Мельник. НТН.

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі