Події

В Житомирской области двое безработных и школьник обокрали компьютерный клуб. ФОТО

17 February 2010, 10:12

У Бердичеві троє молодих людей, серед яких був неповнолітній, обікрали один з бердичівських інтернет-клубів. Хлопці винесли усю наявну там комп’ютерну техніку. Крадіжку виявила адміністратор закладу, коли прийшла на роботу.

Ольга Доманська, адміністратор інтернет-клубу: «Вранці о 9 годині я прийшла на роботу. Вставила ключ у штабу, але побачила, що розкручені болти і двері взламані. Пройшла у середину і побачила, що техніки немає. Столи стоять пусті.»

Крадії проникли до комп’ютерного клубу вночі, шляхом взлому вхідних дверей. За кілька ходок перенесли техніку до будинку одного із злочинців, який мешкає на сусідній вулиці. Останній раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за хуліганство. Він і став ініціатором крадіжки. Один комп’ютер злодії встигли продати, а гроші розділити між собою.

Затриманий: «Всі інші планували продати пізніше, коли б усе затихло. Я навіть не знаю, що мене штовхнуло на це. Дурість, напевно. Був випившим. Якби був тверезим, не поліз би.»

Через кілька діб після скоєння злочину, правоохоронці встановили особи крадіїв і затримали їх. Двоє злочинців ніде не працюють, неповнолітній є учнем одного із навчальних закладів Бердичева. Молодики були постійними клієнтами клубу, тож знали про відсутність у приміщенні сигналізації, що значно полегшило їхнє завдання,- пише ТРК ВІК.

Дмитро Конограй, слідчий СВ Бердичівського МВ УМВС: «На даний момент порушено кримінальну справу. У рамках слідства було проведено обшуки. Практично все викрадене майно (8 системних блоків, 8 моніторів та іншу техніку) вилучено. Всі три особи, які скоїли злочин, перебувають під вартою.»

Зважаючи на те, яке майно зберігалося у клубі, кажуть правоохоронці, власник мав заздалегідь подумати про охорону приміщення. Відсутність сигналізації та недостатньо надійні вхідні двері і стали одними з причин скоєння крадіжки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі