Події

В Житомире ликвидирована подпольная винокурня. ФОТОрепортаж

18 February 2010, 11:11

17 лютого дільничні інспектори  Богунського РВ м. Житомира припинили роботу чергової підпільної гуральні. В одній з квартир, що знаходиться в будинку на Проспекті Миру, міліціонери виявили справжнісіньке міні-підприємство, яке на час їх візиту саме працювало. Втім, як стверджують сусіди, процес продажу самогону тут не мав часових обмежень і був цілодобовим, тож цілком логічно, що і його виробництво теж було постійним. А для зручності обслуговування клієнтів, двері під’їзду завбачливо обладнали спеціальною кнопкою виклику, який надходив безпосередньо у квартиру на другому поверсі. Тобто мешканці будинку користувалися власними ключами, а от клієнти, тим паче нічні, дзвонили, аби зайти та купити «зігріваючого».

У занехаяній оселі, в обвитій павутиною кухні, на давно немитій плиті величезна ємкість із самогонною закваскою, нехитрі пристосування для її перегону та пластмасове відро із щойно отриманим готовим продуктом – така «мальовнича» картина всередині помешкання. Довкола близько десятка столітрових бочок, щоправда лише 5 із них наполовину заповнені закваскою. Окремо стоять пляшки та пляшечки різного калібру, приготовлені, певно, для подальшого фасування товару. Саме за цим вельми цікавим заняттям і застали власницю квартири працівники міліції.

- Знахідка не була вже такою несподіваною, - розповідає начальник відділу дільничних інспекторів міліції Богунського РВ Микола Шмідт. –    40-річну Оксану ми уже притягували до адміністративної відповідальності за зберігання самогону і на певний час вона припинила свою діяльність. Проте, як видно, не зробила належних висновків, а профілактичні бесіди дільничного після нових скарг сусідів  не стали для неї переконливим аргументом, аби зупинитись. Тож упродовж певного часу ми документували факти продажу самогону, і лише згодом після отримання постанови суду на огляд помешкання зайшли до квартири, де вилучили 12 літрів самогону, 250 літрів самогонної закваски та самогонний апарат. Наразі за зібраними матеріалами вирішуватиметься питання про порушення кримінальної справи. Вилучена горілка та обладнання для її виготовлення зберігатимуться як речові докази до винесення рішення суду, а потім будуть знищені.

Самогонну ж закваску  на очах у жителів будинку та випадкових перехожих відразу після документування вилили, що викликало неабияке пожвавлення в одних та цілком закономірний, зважаючи на зовнішні ознаки, сум в інших.

Господарка квартири з нами розмовляти відмовилась, однак факт продажу домашнього продукту не заперечувала, лише прокоментувавши, що такий бізнес щодня їй, непрацюючій, приносив 80-100 гривень заробітку.

Загалом же, як повідомив Микола Володимирович, з початку року на території Богунського району м. Житомира уже зафіксовано 12 фактів збуту  саморобних горілчаних напоїв, вилучено 1200 літрів самогонної закваски,  майже 50 літрів самогону та 8 самогонних апаратів.

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі