Україна

Кириленко: Напередодні 1 вересня заборгованість освітянам зросла до 2 мільйонів

29 August 2007, 13:26

Уряд «годує» освітян заманливими обіцянками, однак напередодні Дня знань заборгованості по виплаті заробітної плати вчителям зростають, як сніговий ком. Про це сайту RAZOM сказав голова політради Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» В’ячеслав Кириленко.

«За офіційними даними Держкомстату, заборгованість по зарплаті в освіті лише за липень зросла удвічі, до 2,2 млн. гривень, - заявив Кириленко, - А з початку року – у півтора рази. Кількість освітян, яким держава заборгувала, збільшилася на 42%».

Кириленко також зауважив, що середня сума заборгованості працюючим освітянам зросла більш ніж у півтора рази, до 1358 гривень . «Це більше їхнього місячного заробітку», - наголосив Кириленко.

Голова політради Блоку зазначив, що «понад чверть працюючих освітян не отримували зарплати понад трьох місяців». Він також повідомив, що державна програма «Шкільний автобус» в нинішньому році «не профінансована ні на одну копійку».

«Уряд Януковича обіцяє, що зарплата працівників освіти от-от зросте, при чому – до небачених показників. Та біло-голубі чомусь замовчують той факт, що за час роботи Кабміну Януковича зарплата освітян зросла лише на 162 гривні, тоді як за час роботи помаранчевих урядів - на 358 гривень, - сказав Кириленко, - Дуже просто порівняти обіцянки і реальні цифри, аби зрозуміти – хто і як насправді дбає про людей».

razom.org.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі