Події

Бердичеву грозит подтопление. ФОТО

22 February 2010, 09:28

Про це стало відомо на нараді за участю керівників підприємств, установ та організацій. Спочатку Бердичів засипало снігом, кількість якого, за оцінками фахівців, утричі перевищила його рівень у попередні роки. Тепер, коли потеплішало, містом потекли річки брудної води. Виникла загроза підтоплень, повідомляє ВІК.

Комунальники запевнили: до боротьби з весняним паводком вони готуються. Від льоду звільнили опори пішохідного мосту, розчистили зливові каналізації. У жеках скидають з дахів сніг, готують приладдя для відкачування води. У зоні ризику підтоплень опинилися парк Гагаріна, район базару, провулок Піонерський, кілька будинків на вулиці Леніна, приватний сектор у низинній місцевості.

Окрім того, паводок може вплинути на якість питної води. Аби цього не допустити, налагодили співпрацю з головним управлінням МНС та іншими органами, повідомив заступник міського голови Володимир Пономарчук.

Володимир Пономарчук, заступник Бердичівського міського голови: “Ми скоординували дії з нашими комунальними службами та Бердичівським районом. Для того, щоб уникнути підтоплень, необхідно провести скид води на водосховищі в селі Скраглівка. Самому селу підтоплення не загрожує, але існує загроза підвищення рівня води для наших вулиць Сабурова та інших. що розташовані поза Чуднівським мостом. Визначено роботи, які необхідно провести в районі цукрорафінадного заводу, тому що тамтешні другий, третій, четвертий ставки орендують приватні підприємці. З ними теж потрібно скоординувати дії по зниженню рівня води”.

Товщина криги на Гнилоп’яті сягає 60 сантиметрів. У понеділок на водозаборі планують її розрізати. Крім того, у Бердичеві одними з перших в області будуть підривати на річці лід. Для цього вже уклали договір з піротехнічною групою житомирських мнс-ників, розповів присутнім начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

Віктор Рябушко, начальник відділу з питань НС та цивільного захисту населення: “Роботи по захисту нашої гідроспоруди і мостів будуть проводитися протягом однієї доби. За три дні перед підривом спеціалісти приїдуть сюди, проведуть експертну оцінку ситуації. Ми можемо розраховувати на те, що роботи будуть виконані в умовах безпеки”.

Серед іншого стало відомо, що в місті з’явиться притулок для бродячих собак. Його обладнанням займається комунальне підприємство “ШЕД”.

Віктор Волківський, начальник КП “ШЕД”: “Почали розчистку місця під забудову, підведення електроенергії для освітлення. Працюємо спільно з третім жеком. Вони допомагають дошками для вольєрів”.

Притулок буде розрахований щонайменше на сотню тварин, до його зведення міський голова попросив долучитися усі підприємства та організації. На виконання робіт відвів місяць.

Автор: Інна Покотилюк

Камера: Віталій Сінєльніков

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі