Події

В Житомирской области готовятся к весенним наводнениям. ФОТО

23 February 2010, 13:14

Щоб не допустити надзвичайної ситуації, в Коростені проводиться перевірка стану  готовності гідротехнічних споруд міста до пропуску дощових паводків, весняної повені 2010 року.

Відповідно до плану дій управлінь, відділів міськвиконкому, організацій, установ та підприємств міста з підготовки до пропуску дощових паводків, весняної повені. У зв’язку з тим, що товщина льоду на р. Уж становить від 30 до 60 см, передбачається, при необхідності задіяти Коростенську міську комунальну рятувальну службу на воді для різання льоду біля шандорів на дамбі,  щоб не допустити  льодоходу, який може їх зруйнувати.

В Бердичеві ситуація ідентична: якщо не вирізати лід, що лежить над головними водопостачальними трубами, Бердичів може лишитись без води. Такі прогнози висувають працівники водоканалу. Аби запобігти цьому, на кризі товщиною майже у 40 сантиметрів, прорубують спеціальні ополонки.

Якщо навіть ударять морози, кажуть водопостачальники, товщина криги над трубами буде набагато меншою, ніж є зараз, і вона не зашкодить надходженню води. Подібні застережні заходи проводяться вперше. Тож і працівники водоканалу, і МКАРСівці мають надію, що ця операція допоможе і надалі без перешкод постачати воду мешканцям міста.

 

Щоб не допустити надзвичайної ситуації в місті

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі