Україна

Лавринович: якщо Мороз збере 300 депутатів, то виборів не буде

30 August 2007, 14:05

Міністр юстиції Олександр Лавринович заявляє, що у разі реєстрації 300 депутатів на засіданні Верховної Ради до проведення виборів, то "цих виборів не буде".

 

Про це він сказав на прес-конференції у четвер, коментуючи ініціативу проведення сесії парламенту 4 вересня.

На переконання Лавриновича, таким чином "парламент продемонструє, що він здатен працювати".

"Якщо в зал зайде 300 народних депутатів, які фізично будуть присутні і які скажуть, що своїх повноважень не складали, то тоді відповідно до тлумачення Конституції Верховна Рада поновить свою правоспроможність", - сказав він.

При цьому він нагадав, що згідно з Конституцією, повноваження депутатів припиняються після прийняття присяги новим складом Верховної Ради.

У свою чергу віце-прем’єр з гуманітарних питань Дмитро Табачник, коментуючи можливість засідання, сказав, що парламенту необхідно зібратися для розгляду бюджету.

На його думку, парламентські слухання є необов’язковими, однак у будь-якому разі "треба знайти форму (розгляду бюджету), тому що бюджетний кодекс зобов’язує до 15 вересня подати перший варіант держбюджету" на наступний рік.

"За будь-яких умов, незалежно від форми організації, головним змістом є проведення широкої, публічної експертизи бюджету. При цьому для цього необхідно буде залучити експертний потенціал бюджетного комітету і народних депутатів, які не працюють в бюджетному комітеті", - сказав він.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі