Україна

Віктор Янукович переїжджає за робочий стіл... Леоніда Кучми. ФОТО

26 February 2010, 06:45

Символічно: Віктор Янукович переїжджає за робочий стіл... Леоніда Кучми.

Ющенко здає робоче місце своєму наступнику в тому вигляді, як він його отримав від другого президента України.

Історія така. У 2005-му, після обрання главою держави, Ющенко сказав, що на Банковій на нього тисне аура попередника.

Спочатку він хотів облаштувати свою резиденцію в Маріїнському парку, але зрештою завершилося все тим, що він просто змінив меблі в кабінеті президента.

Замість кучміного позолоченого інтер'єру в стилі "чіпендейл" Ющенко поставив собі більш витримані меблі з темного дерева, позбавлені кричущої вульгарності. А меблі Кучми
поскидали на зберігання до підвалу в Маріїнському палаці.



І от тепер Ющенко іде з посади, повернувши кабінету первозданний вигляд. Кучмін гарнітур дістали, стерли з нього пил і поставили на місце.

Судячи з сьогоднішнього фото передачі влади, Янукович і Ющенко спілкуються за тим самим столиком для відвідувачів, який стояв у Кучми. На задньому фоні проглядається той самий робочий стіл президента Кучми. За кріслом глави держави – стара приставна консоль до стіни. А на столі четвертого президента навіть з'явився торшер другого президента.

Вартість тільки комплекту з двох столів – 293 тисячі (!) гривень бюджетних коштів, заплачених в епоху розквіту кучмізму. Консоль до стіни коштувала платникам податків 114 тисяч гривень.

За часів Ющенка ці меблі обіцяли продати на аукціоні, але безрезультатно, бо за балансовою вартістю їх ніхто купувати не захотів.

...Колись на цих меблях Янукович звітував Кучмі. Тепер інші люди звітуватимуть самому Януковичу. І залишається сподіватися, що він не захоче коштом бюджету оновити собі інтер'єр.


Сергей Лещенко, блог на УП

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі