Україна

Сусальна позолота до образу Януковича

13 March 2010, 09:59

Сайт президента Януковича впевнено перевершив сайт Володимира Путіна за рівнем підлабузництва.

У п'ятницю на офіційній веб-сторінці президента України з'явилося інформаційне повідомлення, яке більш органічно виглядало би в епоху Леоніда Брежнєва.

Досі, навіть в часи Леоніда Кучма, на сайті президента виходила виключно офіційні повідомлення прес-служби, написані сухим діловим стилем.

Те, що
опублікував сайт президента сьогодні, більш доречно виглядало би десь в Туркменістані.



"Тріумвірат знову разом

Перше спільне засідання очільників трьох гілок української влади – Президента, Голови Верховної Ради і Прем'єр-міністра, яке відбулося 12 березня в Адміністрації Президента України, – сигнал суспільству про те, що розбрат і конфлікти між першими особами держави закінчилися. Влада – єдина.

На зустрічі Президента і Голови парламенту з новим Урядом вже можна було відчути перші ознаки нового стилю діяльності Українського Тріумвірату, а саме – перший імпульс державної енергії йде від Президента.

Розмова була жорстка, але доброзичлива. Пріоритети Президент визначав конкретні. Робив це чітко, лаконічно, дуже точно, визначаючи саме ті точки, які треба натискати в першу чергу.

Таким чином, на цьому зібранні було окреслено план на найближчу перспективу. Визначені відповідальні і терміни виконання. Можна сказати, що вже наступного дня після утворення нової коаліції та уряду система влади почала злагоджено функціонувати".

Прикро тільки, що у першому ж реченні допущено фактологічну помилку – президент не є "очільником" однієї з трьох гілок української влади. Третім очільником, поряд з прем'єром і спікером, є голова Верховного суду Василь Онопенко. Саме він очолює третю, судову гілку влади.

А президента, за Конституцією, виведено за цю систему координат, оскільки він є главою держави.

 

 

Блог Сергея Лещенко  на УП

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі