Події

В Житомирской области каждый десятый подросток, совершающий преступление, находится в состоянии алкогольного опьянения

24 March 2010, 14:32

Сьогодні значної актуальності набула проблема пияцтва та тютюнокуріння серед дітей.

Кожен десятий підліток, який скоює злочин, знаходиться в стані алкогольного сп’яніння.

11 липня 2009 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення». Законом внесено зміни до статей 156, 164-5 та 175-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині підвищення розміру штрафу за правопорушення.

У лютому цього року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв», яким внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме до статті 156, чим передбачено заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових  виробів  особі,  яка  не  досягла 18 років.

Наприкінці березня в загальноосвітніх навчальних закладах  держави розпочинаються весняні шкільні канікули. Упродовж дня більшість дітей знаходитиметься без нагляду дорослих.

Шановні працівники торгівлі! Міліція звертається із проханням -неухильно дотримуватися чинного законодавства, не продавати  пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям. Адже кожен з нас відповідає за майбутнє покоління. Продаючи спиртне та цигарки дітям, задумайтесь, що хтось може запропонувати закурити чи випити й Вашій дитині. І ніхто не знає, що після цього може статися.    

ВЗГ УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі