Події

В Житомирской области старшеклассники ограбили сельскохозяйственное предприятие

24 March 2010, 17:29

15 березня до чергової частини  Новоград-Волинського МВ надійшло повідомлення, що 14 березня близько 18 години невідомі особи із зерносушильного комплексу сільськогосподарського підприємства району викрали електричні кабелі, завдавши матеріальної шкоди на суму 2700 гривень.

Злодіями виявилися  неповнолітні хлопці, учні 10-11 класів, в яких було виявлено та вилучено викрадено майно.

Часто підлітки вважають, що за скоєний ними злочин ніякої відповідальності не буде, бо вони ще неповнолітні. Проте гуманне ставлення до дітей у суспільстві аж ніяк не означає, що треба потурати їм у всьому. Навпаки, слід застерегти та попередити від нерозважливих вчинків. Адже багато дорослих злочинців починали свою «кар’єру» ще в підлітковому віці.

Сьогодні на обліку в кримінальній міліції у справах дітей лише Новоград-Волинського району перебуває 42 особи, двоє з них поставлені вже цього року.

- Підлітки, які скоїли той чи інший злочин, відразу потрапляють до нас на облік. З ними проводять виховну роботу, ведуть спостереження, наскільки  ця дитина схильна до правопорушень, - коментує ситуацію начальник СКМСД Олександр Вовченко. - Згодом ми можемо звернутися до суду з пропозицією зняти дитину з обліку, якщо вона дійсно визнає свої помилки і не виявляє жодних ознак жорстокості чи неправомірної поведінки.

- Найчастіше до злочинів вдаються діти із неблагополучних сімей. – продовжує Олександр Іванович, - Вони сподіваються, що крадіжка або  шахрайство покращить їх матеріальне становище,  і кількість таких дітей справді значна. Щоправда, трапляються випадки скоєння злочинів і чадами із благополучних сімей. Такі підлітки просто хочуть підвищити свій статус, здобути чи утвердити авторитет серед однолітків, дуже часто не знайшовши порозуміння з батьками.

Загалом рівень злочинності серед неповнолітніх багато в чому залежить від виховання, від батьківської уваги. Дитина, яка  зростає в атмосфері сімейної злагоди та гармонії, відчуває  турботу батьків, навряд чи піде на злочин.

Олена Петрук, Новоград-Волинський МВ УМВС

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі