Події

В Житомирской области милиция ведет борьбу с детским пьянством и курением

25 March 2010, 09:28

«Хіба  по них зараз скажеш, що їм немає ще й вісімнадцяти!» - ось традиційні відмовки недобросовісних продавців, що були спіймані на гарячому правоохоронцями під час проведення чергового рейду з виявлення порушників Закону «Про заборону реалізації алкоголю та тютюну неповнолітнім».

Нагадаємо, що чинним законодавством заборонено продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку. Якщо ж у продавця виникають сумніви щодо цього, він має право вимагати у покупця алкогольних напоїв або тютюнових виробів документ, який засвідчує особу.

З метою викорінення цього ганебного явища та недопущення такої торгівлі в майбутньому, працівниками Новоград-Волинського МВ  проводяться рейди з виявлення порушень продажу неповнолітнім тютюну та спиртного у торгівельній мережі.

Під час одного з них правоохоронці зафіксували, як 16-річна дівчина, зайшовши до одного з торгівельних закладів, без проблем придбала пачку сигарет. Ніхто не поцікавився ні її віком, ні документами. І такі випадки непоодинокі – стверджує начальник Новоград-Волинського МВ Віктор Володимирович Прилипко. За продаж неповнолітнім спиртних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів до адміністративної відповідальності за ст. 156 КУпАП «Порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами» притягнуто  6 продавців міста, за куріння у заборонених місцях ( ст. 175-1 КУпАП) притягнуто 13  дітей. Крім цього, ще 19 родинам прийдеться сплатити штраф за ст. 184 КУпАП «Невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей», оскільки їх чада вживали алкогольні та тютюнові вироби.

Працівники міліції застерігають батьків, будьте більш уважними до своїх дітей.

Олена Петрук, Новоград-Волинський МВ УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі