Події

В Житомирской области задержали 50 человек с марихуаной, опием и маковой соломкой

26 March 2010, 12:17

Років 15 тому слова «НАРКОМАНІЯ», «НАРКОБІЗНЕС», були такими далекими і незвичними для нашого повсякдення. Наркотики знали як ліки для безнадійно хворих. Та час не стоїть на місці. Світ змінює своє обличчя: сьогодні про наркоманію говорять як про щось звичне, буденне. За даними відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, лише у Новоград-Волинському районі офіційно зареєстровано 112 наркозалежних. 112 пропащих людей. Скажете: небагато, якась лиш часточка населення. А скільки є незареєстрованих ? І скільки серед тих, що курять «травку», «осіли на голку», підлітків?

За минулий рік, за словами начальника СБНОН Новоград-Волинського МВ Романа Ясіневича, розкрито 82 злочини, пов’язані з незаконим обігом наркотиків, затримано 50 осіб, в яких вилучалася і макова солома, і марихуана, й опію в сухому вигляді, й опій екстракційний.
Як свідчить статистика, більшість наркоманів починають вживати наркотики у підлітковому віці, часто зовсім випадково, через цікавість на дискотеках і вечірках, в компанії з друзями. Існують й інші причини: соціально-економічні або ж особисті. Все це змушує людину за допомогою наркотиків шукати “кращого життя”, але це життя без майбутнього, тому що потреба в наркотику стає головною та визначальною. Людина кидає сім’ю, роботу, друзів, концентруючи всі свої інтереси на добуванні та вживанні наркотиків.

Якщо ви виявили, що хтось з ваших знайомих чи близьких вживає наркотики, не панікуйте! По-перше, не намагайтесь залякати або повчати – це не допоможе. Будьте завжди поруч, приділяйте максимум уваги, розповідайте про себе, впливайте на їх оточення.

Олена Петрук, Новоград-Волинський МВ УМВС

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі