Події

В Житомирской области медики пришили мужчине отрезанную швеллером руку. ФОТО

26 March 2010, 15:11

 

Унікальну операцію провели бердичівські медики за участю своїх житомирських колег: мешканцю с. Бистрик вони врятували руку. В чому унікальність операції? В тому, що коли постраждалого привезли до лікарні, кінцівку з тулубом з’єднував лише невеличкий шматок шкіри. Таким сумним наслідком обернувся для чоловіка ремонт оселі, - пише ТРК ВІК.

Анатолій, постраждалий: «Перекривав вдома дах, там швелери здорові були. Трапилось так, що одного швелера поклали невдало, а я не подивися у той бік. Ну він з розмаху і вдарив мене по руці рубом.»

Врятувати не можна ампутувати…Де у цьому реченні ставити знак «тире» ескулапи думали недовго. Повний відрив правого передпліччя у ділянці середньої третини…За всіма ознаками майже стовідсоткова ампутація. Але Анатолію лише 36 та й рука права. Лікарі вирішили ризикнути.

Микола Черевко, зав. ортопедичним відділенням Бердичівської ЦМЛ: «На операційному столі було виявлено перелом обох кісток правого передпліччя, розрив всіх м’язів-згиначів й розгиначів, а також пошкодження судинно-нервового пучка, зокрема, повний розрив променевої артерії.»

 

Окрім Миколи Черевка біля операційного столу зібралися усі чергові травматологи на чолі з завідуючим відділенням, з обласного центру викликали фахівців з проведення пластики променевої артерії. Чаклували над Анатолієм 5 годин. Операція пройшла успішно. Нині хворого вже збираються переводити із відділення анестезіології й інтенсивної терапії до ортопедичного. Звісно, медики не загадують наперед, та сподівання на те, що руку буде збережено, у них є.

Микола Черевко, зав. ортопедичним відділенням Бердичівської ЦМЛ: «На даний момент хворий почуває себе задовільно: кістка тепла, пульсація збережена, чутливість руки – також, пальці фактично вже функціонують. Якщо у післяопераційний період все пройде успішно (бо рана все ж таки була інфікована), то, думаю, 80 % функцій руки збережуться. Чоловік зможе працювати.»

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі