Україна

Азаров "совьет веревку" из тех, кто платит зарплату в конверте

31 March 2010, 12:15

Кабінет міністрів планує збільшити збірність податків майже на 45%. Про це йдеться в проекті держбюджету-2010, який сьогодні буде розглянутий на Кабміні, пишуть “Экономические известия”.

Зокрема 4,5 млрд. грн. планують отримати за рахунок відміни пільг з податку на прибуток для банків (2,5 млрд) і заборони переносити на майбутнє збитки минулих періодів (2 млрд.).

Ще 1,4 млрд. Кабмін розраховує отримати за рахунок збільшення рентної плати за видобуток нафти.

У вісім разів буде підвищений збір за користування радіочастотним ресурсом ( 1 млрд.).

Підвищення ставки податку на рекламу з 0.5% до 2.5% з паралельною відміною пільг дозволить залучити 200 млн.грн. Чотирикратне збільшення збору за спеціальне водокористування дасть ще 100.млн. Введення податку на розкіш (дорогі авто, коньяки, сигари..) принесе 85 млн.грн.

Основний же резерв підвищення податків - “детінізація зарплат”. За рахунок боротьби із зарплатами “у конвертах” Міністерство фінансів планує залучити в бюджет додатково 10.25 млрд.грн.

Проект передбачає встановлення розміру індикативної заробітної плати для окремих секторів економіки (для обліку при нарахуванні і сплати податку на доходи фізосіб і внесків до соцфондів).

При цьому в планах уряду - відмінити мораторій на перевірки, встановлений Кабміном Юлії Тимошенко з метою “обліку громадян, з якими належним чином не оформлені трудові відносини”.

“Іншими словами, після прийняття держбюджету у діючому вигляді по всіх підприємствах пройдуться податкові інспектора, які будуть настійливо рекомендувати підвищити зарплати до встановленого урядом рівня і паралельно вишукуватимуть працівників без оформлених трудових книжок”, - пише видання.

Газета по-украински

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі