Події

В Житомирской области задержали вора, который чистил квартиры горожан полтора года. ФОТО

31 March 2010, 16:08

Півтора року чоловік грабував помешкання на перших поверхах будинків у Бердичеві. Скоював злочини вночі, заздалегідь пересвідчившись, що господарів немає вдома.

Затриманий: «Напередодні цього я бачив, що там не горить світло, не зачинені жалюзі чи штори. Вночі повертався, бачив те ж саме. Розбивав скло і проникав до квартири. Викрадав плазмові телевізори, побутову техніку. Гроші, якщо були, коштовності.»

Затриманий раніше вже відбував покарання за крадіжки автомобілів. У 2008-му році він звільнився з однієї з київських в’язниць. Після невдалої спроби влаштуватися на роботу на будівництво, розповідає чоловік, він психологічно надломився. Безробіття та депресія і наштовхнули його на злочин. Зловмисник скоював 1-2 крадіжки в місяць, тому правоохорнцям було важко натрапити на його слід, - пише ТРК ВІК.

Юрій Олефір, начальник Бердичівського МВ УМВС: «У подальшому ми затримали особу, яка скоювала крадіжки. Спочатку він зізнався у 2-3 крадіжках. Але було вилучено значну кількість доказів, і на даний час особа зізналася у 8 крадіжках. Дії його кваліфікують за част. 3 ст. 185 . Може погрожувати від 5 до 8 років ув’язнення.»

Загалом, кажуть оперативники, у Бердичеві кількість квартирних крадіжок зросла у порівнянні з іншими містами Житомирщини. Левова частка їх — справа рук “гастролерів”. Останні найчастіше скоюють злочини вдень, коли вдома нікого немає. Найпоширеніший спосіб — підбір ключа або вибивання дверей. При чому, говорять правоохоронці, сусіди можуть навіть не почути, як злодії проникають до квартири.

 

Юрій Олефір, начальник Бердичівського МВ УМВС: «Якщо ті всі крадіжки скоюються вдень, то дані — вночі. Перші поверхи, на вікнах склопакети. Розбивають, залазять через вікно, а виходити можуть навіть через двері.»

Бердичівські міліціонери вкотре закликають мешканців міста потурбуватись про безпеку помешкань, особливо, якщо ті на першому поверсі. Найліпший варіант захисту будинку, нагадують правоохоронці, сигналізація. 

Житомир.info

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі